PRESSE

FOTOUTSTILLING 01. 04. - 18.04. MARTE MARIE BORUD NYBAKKEN - SCULPTURES OF SOCIETY

Sort hvitt fotografi. Klassisk fotografi. Stort format. Kropp. Vann. Skulptur. Fotografert på Gålå. Marte Marie Borud Nybakken. OSCAR studio&galleri. Fotoutstilling

OSCAR studio&galleri
Karine Ruud
934 94 381
[email protected]
oscar.no

Marte Marie Borud Nybakken
+47 466 64 601
[email protected]


FOTOUTSTILLING -
SCULPTURES OF SOCIETY
Den fotografiske serien Sculptures of Society oppsummeres godt av tittelen. I alle bildene til kunstner Marte Marie Borud Nybakken møter vi levende skulpturer som er presset inn i umenneskelige positurer. Settene er gradiose, men tomme. I sin første utstilling forteller Borud Nybakken sin personlige historie med Sculptures of Society. Serien er klassisk fremstilt i elleve store, sort/hvitt fotografier som viser seg ærlig fortalt gjennom en ung kunstners øyne.

OM UTSTILLINGEN
I serien "Sculptures of Society" viser Borud Nybakken oss hvordan det kan oppleves å være ung i dagens samfunn. Vårt ytre har blitt en målbar standard for vellykkethet. Jo mer uoppnåelig, jo bedre. Den yngre generasjonen har vokst opp fullstendig omsluttet av dette presset. Hvordan oppleves dette fra innsiden? Hva venter i andre enden når du har oppnådd det perfekte, og hva har gått tapt på veien?

OM MARTE MARIE BORUD NYBAKKEN
Borud Nybakken (26) er en ung fotokunstner som nettopp har gjenomført sitt studie ved Bilder Nordic School of Photography. Hun fortsetter fotostudier til høsten ved New York School of Visual Arts. Hennes engsjement i temaet som omhandler kroppspress og angst blant unge er en drivkraft som gjør henne uredd og ekstremt handlekraftig.

Før Borud Nybakken kom ut av det hun beskriver det som “bobla”, var hun ballettdanser. En bransje hvor kropps- og prestasjonspress nærmest er en del av gamet. Da hun var 20 år tålte ikke kroppen mer og hun måtte legge opp. Etter det sprakk også bobla. Hun ble nødt til å bevege seg på utsiden av den verden hvor hennes egen identitet var bygget på et fundament av andres oppfatning. Det var en forløsende handling som resulterte i en nesten sjokkartet opplevelse av unge menneskers verden.

 

“Fotografering ble mitt fristed da balletten ble tung og vanskelig. I 2019 begynte jeg på Bilder Nordic School of Photography i Oslo, og jeg bestemte meg for at jeg ville gjøre foto til mitt levebrød, sier 26-åringen.”

Marte Marie Borud Nybakken

OM OSCAR studio&galleri
OSCAR studio&galleri har lange tradisjoner i fotograffaget Bedriften ble stiftet 1932 da fotograf Oscar Pedersen startet opp "Fotograf Oscar Pedersen". En bred fotografisk bakgrunn med forankring i det faglige, både teknisk og estetisk, er en stolthet vi bærer videre. I dag innbefatter det galleri, rammeverksted og et design studio.
Galleriet viser i all hovedsak fotokunst eller kunst med relasjon til fotografiet. Vi jobber ofte langsiktig med yngre kunstnere som er i starten å sin karriere.

Vi er lokalisert i Voldgata 6b, 2000 Lillestrøm - kun 3 minutters gange fra Lillestrøm Togstasjon.

Fotopakker lastes ned via Wetransfer.com. Bildene ligger tilgjengelig under hele utstillingsperioden og frem til  01.05.2022