Innramming – passepartout

Passepartout kommer i mange ulike farger.

PASSEPARTOUT & INNRAMMING

Passepartout er en kartong som kan legges på og rundt et kunstverk. Oftest blir det brukt på grafiske trykk, fotografier og ulike prints. Visuelt sett er en passepartout med på å gi luft og rom til motivet. Passepartouter, bakplater og andre bestanddeler som brukes til innramming, må være syre- og ligninfrie for best bevaring av bildet. En passepartout er også med på å gi en nødvendig avstand mellom kunstverket og glasset slik at motivet ikke hviler inntil glasset.

PRISEKSEMPEL PASSEPARTOUT

                                    40x50 cm    70x100 cm    90x110 cm
Hvit/off white 1,5 mm       270,-       540,-                 770,-
Hvit/off white 2,5 mm       425,-     1140,-              1700,-
Farget ppt       1,5 mm        270,-      650,-                 Kun utvalgte farger i str over 80x100 cm
Farget passepartout kommer i mange ulike farger, overflater og varianter av farget kjerne/farget overflate. Da det finnes så mange variabler er dette noe som spesialbestilles til hver innramming. Pris på små størrelser vil derfor ha en minimumspris/ oppstartspris på + 200,- i tilleg til nevnte pris. Gjelder størrelser opp til 70x100 cm.

Passepartout - kvaliteter

Våre passepartouter leveres i ulike kvaliteter. De deles inn i kategoriene "good", "better" og "best". Kvaliteten går på grad av bevaring av motivet og hvordan kartongen vil eldes.
GOOD: Passepartouter i kvaliteten "good" er godt egnet til innramming av plakater,  fotografier og dekorative bilder. Kartongen er laget av 100% cellulose og har syrefri overflate, kjerne og bakside. PH-verdi er 7.5-8.5. Standarden imøtekommer kvalitetsstandard satt av Fine Art Trade Guild(FATG)
BETTER: Passepartouter i kvaliteten "better" er godt egent til fine art print, gicléeprint, grafiske trykk, tegninger mm. Dette er kartongen som vi bruker som vår "standard" og er det som er oppgitt i priseksempelet ovenfor.
Kartongen er 100%  syrefri,  ligninfri og  er uten urenheter. den består av 100% bomullskjerne -og underside. Overflaten består av alfacellulose.
Overflate har optimal beskyttelse mot falming og avfarging og garanterer varig, hvit kjerne. Kartongen har en PH-verdi på 7,5 - 9,0 og den imøtekommer kvalitetsstandard satt av Fine Art Trade Guild(FATG).
BEST: Passepartouter i kvaliteten "best" er anbefalt til bruk på verdifulle kunstverk, originale verk og historisk materiale. Kartongen er laget av 100% bomull og er 100% syre og ligning fri og har en PH-verdi på 7.5-9.5. Kartongen er gjennomfarget med pigment som er fargebestandig som ikke vil bleke. denne passepartouten er PAT testet- PAT er en test som evaluerer materialer for arkivkvalitet og deres bruk i fotografiske vedlegg. Mange forskjellige typer materialer kan testes, inkludert: papir, plater, plast, lim, penner, klistremerker, etiketter, maling og blekk. Testen involverer inkubering av prøver og detektorer i et aldringsmiljø med høy temperatur og høy luftfuktighet.)