GLASS & INNRAMMING

Mange typer kunst og bilder har behov for å bli beskyttet bak et glass. Hva slags glass skal man velge til sin innramming? Beskyttelsesgrad, størrelse og pris er alle faktorer som spiller inn. Her er en liten oversikt over hva vi anbefaler og en liten indikasjon over priser. Vi kutter glass i alle størrelser og pris beregnes ut i fra kvadratmeter. 

PRISEKSEMPEL GLASS

Type glass     40x50 cm    70x100 cm    100x150 cm
Float                500,-            1370,-           2400,-
AR70               550,-            1780,-            3620,-
AR92               775,-            2560,-            5320,-
AR99               920,-           3040,-             6300,-
Plexi                590,-            1700,-             3090,-
Akryl99        4780,-        16620,-           35450,-

Dette er eksempler på hva de ulike glassene koster i tre ulike, standard størrelser. Prisene er fra 2023. Vær obs på at endringer i pris kan forekomme. Lurer du på hvilket glass du skal velge? Se beskrivelse av de ulike glassenes kvaliteter nedenfor eller ta kontakt med oss for spørsmål.

Blankt Glass/Float

Blankt glass er den rimeligste typen glass vi selger. Glasset er ubehandlet og har ikke UV-beskyttende egenskaper som ivaretar bildet og beskytter mot påvirkning fra sol, lys, spotlights eller lignende. Dette glasset er derfor best egnet på bilder som ikke er ment for å vare evig. Morsomme plakater, tegninger og bilder som skiftes ut med jevne mellomrom eller bilder som henger på meget lysbeskyttede steder. Glasset er ikke antirefleks-behandlet, og selve bildegjengivelsen er av lavere kvalitet med dette glasset. Vi anbefaler derfor ikke å bruke blankt glass på store formater eller mørke motiver.

Glass og innramming. Vanlig bankt glass og antirefleks glass
Høyre side av bildet har glass med UV beskyttelse og antirefleks (AR70). Venstre side viser det samme motivet med blankt glass.

Artglass AR70

AR70 er det glasset vi benytter mest hos oss. For de fleste bilder er dette et glass som gir tilstrekkelig UVbeskyttelse på 70%. AR70 er behandlet med et antireflekterende belegg som reduserer uønskede refleksjoner til mindre enn 1%. Glasset er vannhvit og gjengir nøytrale farger i refleksjon og gir ingen fargeskift ved vinkling. Det er lett å rengjøre og er ripebestandig. Glasset har en høy holdbarhet og har lang levetid på belegget. Dette glasset har en tykkelse på 2-3 mm.

Artglass AR92

Dette glasset benytter vi oftes på kunst av høyere verdi eller kunst som skal henge på spesielt utsatte steder. Dette glasset har en UVsperre på 92%. Glasset er behandlet med et antireflekterende belegg som reduserer uønskede refleksjoner til mindre enn 1%. Glasset er vannhvit og gjengir nøytrale farger i refleksjon og gir ingen fargeskift ved vinkling. Det er lett å rengjøre og er ripebestandig. Glasset har en høy holdbarhet og har lang levetid på belegget. AR92 har en tykkelse på 2-3 mm.
AR92 møter kravene til (PAT) ISO 18916 Photographic Activity Test. Ultravue UV92 møter i tillegg kravene til RoHS Compliance ASTM B 117-03

Artglass AR99

AR99 er et antireflekterende glass med 99% UV-beskyttelse. Det "usynlige" glasset gir mindre enn 1% lysrefleksjon og forhindrer flaming. Dette glasset bevarer den korrekte fargen, teksturen og skjønnheten i et innrammet kunstverk. Artglass AR99/ TruVue Museumsglass er det perfekte valget for innramming av bilder som krever optimal beskyttelse og perfekt gjengivelse. Glasset møter kravene i standard ISO 18902 og konserverende glass ihht til fotografisk standard ISO 1891 og følger Fine Art Trade Guild standard. TruVue Museumsglass møter kravene til RoHS Compliance ASTM B 117-03.

Plexiglass

Plexiglass er et beskyttelsesglass laget av plast. Plexi er noe vi bruker til bilder som behøver beskyttelse, men som av ulike årsaker ikke bør ha vanlig glass. Eksempler på dette er bilder som skal henge på steder hvor vekt er et kriterie. Plexi veier mye mindre enn glass og kan derfor være fint for vegger eller steder hvor en ikke ønsker tunge gjenstander. Plexiglass er uknuselig og kan også være en god løsning på bilder som har "ukurante" størrelser der spenn i glasset kan være et problem. Har du et bilde på hytta som må transporteres på snøscooter, da er plexiglass en god idé. Vi anbefaler å ta kontakt med oss for å vite hvilken type plexiglass som passer til ditt bilde.

Optium Museum Acrylic 99%

"Usynlig" akryl som fungerer som glass og er klarert av verdens mest anerkjente museer. Et optimalt glass for verdifull og uerstattelig kunst. Lav vekt gjør den egnet til bevaring av større objekter. Glasset har antirefleks og blokkerer 99% UV stråler. Akrylglasset har antistatisk overflate som gjør at det passer perfekt til statisk sensitivt materiale (Kull, pastell, sensitivt stoff og papirer). Optimum Museum akryl har en hard overflate som beskytter mot riper og det er knusebestandig. Glasset er trygt til bruk for for kunstobjekter og det møter kravene i standard ISO 18902 seksjon 3,9 og konserverende glass ihht til fotografisk standard ISO 18916
akrylglass til innramming av kunst
Venstre side av motivet er beskyttet med normalt akrylglass. Høyre side er beskyttet med TruVue Optium Museum Acrylic UV 99 %.

Vi benytter glass fra anerkjente leverandører som InterArt, Larson&Juhl og Lundeby&Co.
Les mer om glass på deres nettsider.

For å se ulike metoder for innramming eller få litt inspirasjon: Se mer på siden inspirasjon her.