PRESSE

FOTOUTSTILLING 19. 08. 2021 - 20.09. 2021 - JESSY BOON COWLER - BODIES OF NATURE -

Fotokunst. Fargerik fotokollasje. Tropisk motiv.

OSCAR studio&galleri
Karine Ruud
934 94 381
[email protected]
oscar.no


FOTOUTSTILLING
JESSY BOON COWLER - BODIES OF NATURE
Boon Cowler er billedkunstner som er født og oppvåkst i London, UK. Hun jobber med fotografi som grunnlag i sin uttrykksform og kombinerer analogt og digitalt fotografi i sine kollasjer. Utstillingen “Bodies of Nature” består av tre ulike prosjekter: Postcards from Pachamama, Multi love og Cosmic Dust. Boon Cowlers serier i “Bodies of Nature” tar for seg problematikken knyttet til menneskehetens forflytning fra naturen og fra hverandre og behovet for å se oss selv som en del av en større helhet.

OM UTSTILLINGEN
POSTCARDS FROM PACHAMAMA
Bildene i Postcards from Pachamama er kollasjer av ansiktsløse figurer som omfavner sine egne, nakne kropper i takknemlighet og tilsynelatende henrykkelse. Postkort fra Pachamama er sammensatt av analoge, eksotiske landskapsbilder fra Latin-Amerika og digitale fotografier av harmoniske kropper. Hun viser at mot-setninger kan sameksistere og komplimentere hverandre og hvordan en separasjonen fra vår natur fører til frustrasjon og et behov for å rømme. Fantasien, som spesielt de av oss fra kalde land har, om den eksotiske øy hvor vi kan gi slipp på våre hemninger og være frie.

MULTI LOVE
Multi Love er en serie på ni diptychs, som utsprinnger fra bilder fra skjønnhetsblader som Boon Cowler har satt sammen for å skape to forskjellige perspektiver. Prosjektet laget Boon Cowler ved slutten av et forhold og det er en form for selvterapi, personlig utforskning og selvuttrykk. Den viser at destruktiv energi kan kanaliseres inn i en kreativ prosess og minner om at det er minst to sider av hver historie. “It’s like denying that you’re made from a cluster of cells. When you do put yourself in that wider context it just becomes even more absurd that we have all these divisions within ourselves as a species - where someone was born, who someone loves, the way someone chooses to express that love, the color of someone’s skin and so on.”

COSMIC DUST
I serien “Cosmic Dust” er Boon Cowler inspirert av kunstneren Gustav Klimt, og hans sensuelle, men også sterke fremstilling av kvinnene han malte. Boon Cowler har, uavhengig av kjønn og andre faktorer, fotografert sine subjekter i samme ånd, med balanse mellom det sterke og sensuelle. Der Klimt bruker variasjoner av ornamentering i sine bilder, fyller Boon Cowler mye av flatene ved bruk av Photoshop og programmets  innstilling for å etterligne mennesklig hud. Over dette tilfører Boon Cowler også analoge prosesser i lag med bladgull og fotografisk blekk i sin tolking av Klimt´s uttrykk.

OM JESSY BOON COWLER
Boon Cowler har tildligere stilt ut på Peckham 24, Sid Motion Gallery og Cob Gallery i London samt, på Photo Saint Germain Festival, Paris. Tidligere i år deltok hun på Valid World Gallery som en del av Experimental Photo Festival i Barcelona, og hadde kunstnerresidens under AIR.CAT prosjektet på Museu Municipal de Tossa de Mar. I 2020 ble hun kåret til en av Firecracker’s “10 Women to Watch” av PHmuseum. (PHmuseum er en talentinkubator med mer enn 51 000 fotografer som medlemmer. De har en kuratert plattform som er dedikert til samtidsfotografering.) I sin kunst er Cowler opptatt av spørsmål som omhandler det nødvendige forholdet mellom det fysiske kontra det intellektuelle. Hun er opptatt av hvordan vi mennesker har blitt så løsrevet fra den naturlige verden og tidvis ser på oss selv som noe større enn naturen. Cowler sier selv at hennes det meste av hennes arbeider blir til gjennom en form for frustrasjon. “Nesten alle problemene vi står overfor som art, stammer fra vår manglende evne til å se ting fra et større perspektiv. Vi er en del av et mye større og komplekst system - sosialt, miljømessig, globalt, universelt.” Temaene hun jobber med har opptatt henne gjennom måneder eller år, men kommer visuelt til uttrykk gjennom en intuitiv prosess, og selve prosessen utgjør en del av det ferdige uttrykket. De tydelige klipte kantene og “uperfekte” og røffe lagene tilfører en mennesklig tilstedeverelse i bildene. Blandingen av analoge og dig-italer teknikker og deres egenskaper understreker dualiteten mellom det fysiske og det intellektuelle og viser en nødvendig sameksistens.

“Nesten alle problemene vi står overfor som art, stammer fra vår manglende evne til å se ting fra et større perspektiv. Vi er en del av et mye større og komplekst system - sosialt, miljømessig, globalt, universelt.”

Jessy Boon Cowler

OM OSCAR studio&galleri
OSCAR studio&galleri er en fotobedrift med lang historie. Bedriften ble stiftet 1932 da fotograf Oscar Pedersen startet opp "Fotograf Oscar Pedersen". Lange tradisjoner i fotograffaget er en stolthet vi bærer videre. En bred fotografisk bakgrunn med forankring i det faglige, både teknisk og estetisk er det som gjenspeiler seg i alle våre virkeområder. I dag innebefatter det fotostudio, rammeverksted og gallerivirksomhet for utstillinger av fotografi. Vi er derfor et av få gallerier som retter seg utelukkende mot fotografi som kunstnerisk uttrykk.

Vi er lokalisert i Voldgata 6b, 2000 Lillestrøm - kun 3 minutters gange fra Lillestrøm Togstasjon.

Fotopakker lastes ned via Wetransfer.com. Bildene ligger tilgjengelig under hele utstillingsperioden t.o.m. 20.09.2021